Vijf dingen die de iPhone X niet heeft

Vijf dingen die de iPhone X niet heeft

De iPhone 8 en de iPhone 8 plus liggen sinds kort in de winkel. Tot nu worden er echter nog niet bijzonder veel exemplaren van verkocht. Dit komt waarschijnlijk omdat veel mensen wachten op de nieuwe iPhone X, maar er zijn verschillende zaken die de iPhone X niet heeft, terwijl andere iPhones deze opties juist wel hebben.

Een homeknop

Om de iPhone X te kunnen ontgrendelen moet je gebruik maken van je toegangscode of Face ID. De homeknop ontbreekt namelijk op dit toestel. Dit klinkt misschien ideaal, maar in de praktijk werkt Face ID lang niet zo eenvoudig als het scannen van een vingerafdruk. Op andere iPhones kun je met Touch ID je telefoon ook in het donker ontgrendelen en heb je geen licht nodig om je gezicht te laten zien. Op de nieuwe iPhone X zit echter geen vingerafdrukscanner en dat maakt ontgrendelen in het donker een stuk minder eenvoudig.

Daarnaast is het nog even afwachten of het ontbreken van de homeknop wel gebruikersvriendelijk is. Met deze knop kun je vanuit ieder scherm terugkeren naar het menuscherm. Om met de iPhone X terug te keren naar het menuscherm moet je vanaf de onderkant van je scherm naar boven swipen.

Dezelfde hoesjes

Je zult voor de iPhone X een nieuw hoesje aan moeten schaffen. Deze telefoon valt qua formaat namelijk tussen de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus in. Bovendien heeft de iPhone X een gedraaide camera.

De iPhone 8 heeft echter precies hetzelfde formaat als de iPhone 7 en de iPhone 6 en 6S. Wanneer je overstapt van een iPhone 6, 6S of 7 naar een iPhone 8 kun je dus hetzelfde hoesje blijven gebruiken. Het enige verschil met de iPhone 6 en 6S is dat de camera in de iPhone 8 iets groter is. Om je hoesje te kunnen blijven gebruiken moet de opening voor de camera dus wel iets groter zijn.

Meer kleuren

De iPhone 8 is verkrijgbaar in spacegrijs, zilver en goud en de iPhone 7 en 7 Plus zijn zelfs verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren. De iPhone X is daarentegen alleen verkrijgbaar in spacegrijs en zilver. Geen wonder dus dat Apple tijdens de Keynote niks los liet over het aantal beschikbare kleuren van de nieuwe iPhone X.

Een koptelefooningang

De enige iPhones met koptelefoonaansluiting die nog worden verkocht zijn de iPhone SE en de iPhone 6S en 6S Plus. Vanaf het model iPhone 7 beschikt de telefoon niet meer over een koptelefooningang. De iPhone X vormt hierop geen uitzondering en zal dus ook niet beschikken over een koptelefooningang. Wanneer je graag een koptelefoon wilt gebruiken of je telefoon is de nieuwe iPhone X dus niet de juiste keuze.

Een normale schermverhouding

De nieuwe iPhone X heeft een groot scherm met ronde schermranden. Tijdens het afspelen van een film ontstaan er geen randen rondom het beeld. Hierdoor valt een deel van het beeld weg op de ronde randen. Op zich ziet het scherm er dus mooi uit, maar in de praktijk werkt het niet altijd even prettig. Andere iPhone modellen hebben wel een normale ratio van 16:9. Hierdoor is de ervaring tijdens het kijken van video’s aanzienlijk beter dan op de iPhone X. De knoppen aan de linkerkant van de iPhone X zijn bovendien overduidelijk afgesneden.

Bron: http://www.foonz.nl